Onderhoud & Reparatie

//Onderhoud & Reparatie
Onderhoud & Reparatie2022-11-21T21:56:47+01:00

 

Onderhoud & Reparatie

 

Het jaarlijks onderhouden van uw ventilatiesysteem is een pre, het onderhoud zorgt er voor dat uw systeem langer meegaat en dat de luchtkwaliteit in uw woning optimaal blijft. Als u uw ventilatiesysteem niet jaarlijks onderhoud kunt u last krijgen van vocht, schimmelvorming, zilvervisjes, stof en andere bacteriën in zowel de toe- en afvoerkanalen als in de motor.

 

Periodiek Onderhoud

De filters in het WTW-systeem dienen minimaal om de 3 á 4 maanden vervangen te worden. Wanneer dit niet bijgehouden wordt, worden de filters te vies waardoor de inkomende lucht niet optimaal gefilterd kan worden. Dit zorgt er voor dat u minder schone lucht inademt in uw woning.
Om de luchtkwaliteit optimaal te houden dient u de afvoerkanalen en unit jaarlijks te laten reinigen, de toevoerkanalen eens in de 2 a 3 jaar. Bij een mechanische ventilatie moet u elk jaar de motor en om het jaar de kanalen laten reinigen

Onderhoudsbeurten WTW

Bij een kleine WTW onderhoudsbeurt maken wij de unit schoon, plaatsen wij nieuwe filters en reinigen wij de afvoerkanalen in uw woning. Bij een grote WTW onderhoudsbeurt maken wij de unit schoon en de af en toevoerkanalen inclusief nieuwe filters! Dit doen wij doormiddel van een afzuiger en een roterende borstel.

De afzuiger wordt op het kanaal gezet, zodat de afzuiger al het stof, die de roterende borstel losmaakt, opzuigt. De roterende borstel gaat in het kanaal en maakt al het vuil los.

Onderhoudsbeurten MV

Bij een kleine MV onderhoudsbeurt maken wij alleen de motor schoon, bij een grote MV onderhoudsbeurt maken wij de motor en de afvoerkanalen schoon!
Dit doen wij doormiddel van een roterende borstel. De roterende borstel gaat in het kanaal en maakt al het vuil los. Uw ventilatiemotor zal het losgemaakte stof naar buiten toe blazen.

Hoort u rare ratelende geluiden of blijft uw badkamer vochtig? Ruikt u dagelijks rare of vreemde luchtjes in uw woning ? Dit zijn een van de vele symptomen die erop wijzen dat er iets mis kan zijn met uw ventilatiesysteem.

Laat nu uw ventilatiesysteem reinigen !! 

Call Now Button